0348 - 449 660

Phone

VIAVAC compact Curved

Voor de montage van vlak en gebogen glas

Naast verschillende formaten glas wordt ook gebogen glas steeds vaker gebruikt in nieuwbouwpanden. Dit geeft een sjieke uitstraling aan het gebouw en zorgt voor uniek lichtinval. De uitdaging bij de montage van gebogen glas is het aanzuigen van het gebogen oppervlakte. Dit is geen klus voor een standaard glaszuiger. Daarnaast is gebogen glas kwetsbaar en daarom moet men oppassen dat het materiaal niet breekt. VIAVAC zal VIAVAC niet zijn als ook daarvoor een oplossing bedacht is, namelijk de VIAVAC compact Curved. De handige hulp bij gebogen glasmontage.

FUNCTIES

 • 360┬░ draaibaar met blokkering bij iedere 90┬░
 • 90┬░ kantelbaar
 • Geschikt voor een radius van minimaal 800 mm

TECHNISCHE GEGEVENS

Type GB2-300/800
Hijsvermogen 300 kg
Eigen gewicht 75 kg
Vacu├╝mcircuit dubbel circuit

 

Gebogen glas

De VIAVAC compact Curved beschikt over verstelbare armen. Die zorgen ervoor dat de zuignappen goed op het gebogen glas aanzuigen. Daarna wordt het element in zijn geheel naar de montageplaats gehesen en geplaatst. Daarnaast kunnen de elementen met de VIAVAC compact Curved gemakkelijk gedraaid en gekanteld worden vanuit de transportpositie.

Instelbaar voor verschillende radiussen

Deze glaszuiger is geschikt voor het monteren van gebogen glaspanelen tot 300 kg. Daarnaast is het apparaat instelbaar voor verschillende radiussen (minimale radius 800 mm) en kan het glas zowel aan de bolle als aan de holle zijde worden opgepakt. Het apparaat is geschikt voor het monteren van zowel gebogen als vlakke glaspanelen. Het unieke karakter van de VIAVAC compact Curved schuilt ook in zijn kantel- en roteerfunctie. Door het gebruik van de opzetbare hijsarm blijft het glas in verticale positie, omdat het hijsoog boven het middelpunt van de last hangt.


 • 360┬░ draaibaar met een blokkering bij iedere 90┬░.

 • 90┬░ kantelmechanisme voor het eenvoudig plaatsen en hijsen van glaselementen.

 • Voor de montage van zowel vlak en gebogen glas.

Vraag een offerte aan:

Vacu├╝mcircuit:
Max. capaciteit:
Zuignappen:
Eigen gewicht:

GB2-300/R800

Circuit gauge Circuit gauge
300 kg
110x60 cm
80 kg

Types

 • C
  300 kg

  Z
  110x60 cm

  E
  80 kg

  V

Liever een andere glaszuiger?
Bekijk hier het totaalaanbod glaszuigers.