0348 - 449 660

Phone

Projecten CladBoy

25 meter lange ecopanelen hijsen en monteren met de CladBoy CB5

Tijdens het bouwen van een complete bedrijfshal stond Lamcon Constructie & Montage voor meerdere uitdagingen. E├ęn daarvan was de nauwe ruimte waarin gemonteerd moest worden, wat het plaatsen van de dak- en wandpanelen lastig maakt. Daarnaast werden er geen standaard sandwichpanelen gebruikt, maar Ecopanelen die (in tegenstelling tot sandwichpanelen) dunner, lichter en flexibeler zijn, maar ook kwetsbaarder voor doorbuiging. En alsof dat nog niet genoeg is, waren deze panelen maar liefst 25 meter lang en 4 cm dik. Oftewel, een mooie klus voor onze CladBoy CB5!
Meer over dit project

Om de montage goed te laten verlopen, is er gebruik gemaakt van een Cladboy CB5 i.c.m. een kettingset. Dit voorkomt doorhangen en laat het paneel mooi horizontaal hangen, waardoor het beter te manoeuvreren is. Een afstandsbediening was een plezierige toevoeging, omdat het hierdoor niet meer nodig is om heen en weer naar de basisunit te lopen voor het aanzuigen en lossen. Met 25 meter lange panelen is dat een enorme tijdwinst!

Wim Lam (eigenaar van Lamcon) werkt vaker met hijsgereedschap van VIAVAC en is zeer te spreken over de CladBoy CB5:

ÔÇťVroeger was ik op school tevreden met een zes, maar de producten van VIAVAC krijgen van mij een dikke tien!”

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB5 toegepast.

Zes loodsen in aanbouw voor de Osprey Terminal in Amsterdam

M3 Ruimtebouwers BV is momenteel bezig met een groot project in Amsterdam. Zij zijn zes loodsen voor de Osprey Terminal aan het bekleden met dak- en wandpanelen. Naar verwachting zal dit project nog enkele maanden duren. Dankzij de CladBoy CB5 kunnen zij met ├ę├ęn vacu├╝mheffer zowel wand- als stalen dakpanelen plaatsen, dat is nog eens effici├źnt werken.

Meer over dit project

De montageploeg gaf aan het prettig te vinden hoe eenvoudig de CladBoy te configureren is. Dit is niet per se iets nieuws; zij werken namelijk al 15 jaar met de VIAVAC vacu├╝mheffers. De panelen werden op de grond aangezogen met de handbediening en na het monteren, ontkoppeld door middel van de radiografische afstandsbediening. Binnen enkele ogenblikken kon het eerste wandpaneel gemonteerd worden.

M3 Ruimtebouwers BV huurt de vacu├╝mheffer voor de complete montageperiode. De montageploeg kiest ervoor om het gereedschap te huren, omdat zij zo geen rekening hoeven te houden met opslag, onderhoud en jaarlijkse veiligheidscontroles. Na oplevering worden de terminals gebruikt voor de opslag van cacaobonen. Binnenkort informeren wij u verder over dit project, want ook in de komende maanden wordt het vacu├╝m hijsgereedschap van VIAVAC voor dit project ingezet.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB5 toegepast.

Connect and play: Snel van start met de CladBoy CB5 telescopic

Middendorp Montage heeft onlangs de CladBoy CB5 met telescopische traverse ingezet. Deze imposante vacu├╝mheffer zorgt ervoor dat de montageploeg snel aan de slag kan. Na het aankoppelen aan de kraan kan er meteen gehesen worden. Ingeschoven heeft de vacu├╝mheffer een reikwijdte van 5 meter. Hierdoor is deze gemakkelijk met een verlengde aanhanger van 5 meter of langer te transporteren.

Meer over dit project

Met de telescopische traverse kunnen panelen tot 24 meter gehesen worden. Het grote voordeel aan dit model is dat er geen extra kettingophanging gebruikt hoeft te worden. Dit draagt significant bij aan de opstarttijd van een project. Het is dus enkel; connect and play.

Middendorp Montage heeft de vacu├╝mheffer gebruikt voor de uitbreiding van een bedrijfshal in Breezand. Zij hebben 21 meter lange panelen met een dikte van 100 mm gebruikt voor de realisatie.

Montageploegen kiezen vaker voor de telescopische variant van de CladBoy CB5 wanneer er gewerkt wordt met meerdere formaten panelen. Het aanpassen van de reikwijdte gaat sneller en makkelijker met de telescopische armen.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB5 toegepast.

Speciaal ontwikkelde zuignappen voor extra lange wandpanelen

18 meter lange wandpanelen hijsen en monteren; dat is geen alledaagse klus. Om de panelen verticaal te monteren, binnen de beperkt beschikbare ruimte, heeft KIM Nederland gebruik gemaakt van de compacte configuratie van de CladBoy CB5. Dit is een veelgebruikte configuratie voor wandpanelen. Door het gebrek aan ruimte werd het handmatig ontkoppelen van de vacu├╝mheffer een lastige taak en daarom hebben wij een radiografische afstandsbediening meegeleverd.

Meer over dit project

KIM Nederland staat bekend om het bouwen van koel- en vrieshuizen. Deze keer werkten zij in opdracht van transportbedrijf Coenen Boxmeer in Haps en realiseerde een 35 meter hoog, volledig geautomatiseerd en gemechaniseerd distributiecentrum. Het nieuwe gebouw biedt 23.000 m┬▓ oppervlakte wat plaats heeft voor 27.000 pallets.

Voor dit project zijn zuignappen, speciaal ontwikkelt voor wandmontage, gebruikt die per stuk 250 kg kunnen hijsen. Met het dubbel vacu├╝mcircuit waarmee de CladBoy CB5 is uitgerust, komt dit neer op een hijsvermogen van 500 kg. Het voordeel van een dubbel vacu├╝mcircuit is dat sjorbanden niet nodig zijn. Het tweede circuit dient als valbeveiliging. Daarnaast versnelt het de montage, wat leidt tot besparing van personeelskosten.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB5 toegepast.

E├ęn vacu├╝mheffer voor het plaatsen van wand- en dakpanelen

Een veel gebruikte configuratie die wij nog niet vaak gedeeld hebben. De afbeeldingen tonen de CladBoy CB5 – met een dubbel vacu├╝msysteem – die een 12 meter lang verticaal wandpaneel hijst. Deze CladBoy configuratie heeft M3 Ruimtebouwers voor hun project gebruikt.

Meer over dit project

Dubbel vacu├╝msysteem

De CladBoy CB5 heeft een dubbel vacu├╝msysteem, waardoor het gebruik van extra valbeveiliging niet verplicht is op de bouwplaats. Het niet hoeven gebruiken van de bandjes vergemakkelijkt en versnelt de montage. Bovenal zorgt het ervoor dat de mannen (en vrouwen) op de bouwplaats veilig kunnen hijsen en monteren.

Wand en dak

De CladBoy is door M3 Ruimtebouwers niet alleen ingezet voor het monteren van wandpanelen, maar ook voor het plaatsen van stalen dakplaten. Men heeft bewust gekozen voor een modulaire vacu├╝mheffer, zodat het project met gebruik van ├ę├ęn machine gerealiseerd kon worden.
Het utiliteitsgebouw staat langs het Noordzeekanaal in Amsterdam en wordt gebruikt als terminal. In de hal van 30.000 m2 wordt o.a. cacao opgeslagen. Daarnaast bevindt zich er ook nog een kantoorruimte.

Minder over dit project

De vacuumheffer CladBoy CB5 is geschikt voor wandpanelen Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB5 toegepast.

23 meter panelen hijsen met de CladBoy voor de koeienstal in Friesland

Afgelopen maand heeft Middendorp Montage een nieuwe koeienstal opgeleverd in het dorp Tirns (Friesland). Voor de montage zijn er lange panelen gebruikt van wel 23 meter! Dat is uniek te noemen.

Meer over dit project

Tijdens dit project is er gebruik gemaakt van een drone om het bouwproces vast te leggen. Zo is goed te zien hoe sandwich dakpanelen gemonteerd worden. De video laat duidelijk zien dat u met de juiste aanvliegroute tijd kunt besparen. Door effici├źnt te werken kan een project binnen 1 dag afgerond worden, wat uiteindelijk weer materieel- en personeelskosten bespaart.

Waarom kiezen voor lange panelen?

Bij lange sandwich panelen is de kans op lekkages kleiner door het ontbreken van naden. Het paneel is van top tot teen gesloten waardoor er geen zwakke plekken ontstaan. Ook profiteert ook de montageploeg doordat er minder handelingen vereist zijn. Tot slot zijn deze handelingen uit te voeren met minder personeel.

23 meter panelen hijsen met de CladBoy Cb5

Lange panelen hijst u gemakkelijk met de CladBoy CB5. Producenten van vacu├╝mheffers zijn volgens de wet verplicht een valbeveiliging te implementeren. De CladBoy CB5 vacu├╝mheffer is voorzien van een dubbel vacu├╝m systeem. Dit systeem vervangt de traditionele veiligheidsbanden (valbeveiliging). Het voordeel van dit moderne systeem is dat u hiermee het paneel sneller verplaatst van punt A naar punt B.
Om de 23 meter panelen te hijsen zijn er extra traverse nodig om de overspanning van het paneel te overbruggen. Deze extensie bouwt u op in combinatie met een kettingset. Binnen enkele minuten heeft u deze configuratie opgebouwd. Vervolgens kunt u aan de slag en legt u een dak binnen enkele uren dicht.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB5 toegepast.

Panelen hijsen met een helikopter; een niet-alledaagse taak

De allereerste panelenmontage met helikopter in Zwitserland is uitgevoerd met de CladBoy van VIAVAC. De bouwvakkers waren in eerste instantie sceptisch; hoe is het mogelijk om met een helikopter de panelen te monteren? Minder &Zysset AG, het bedrijf dat de CladBoy huurde van onze dealer Nellos AG, heeft door middel van goede communicatie en passende voorbereidingen een geslaagd project neergezet.

Meer over dit project

Veilig panelen hijsen door een dubbel vacu├╝mcircuit

Panelen hijsen met een helikopter is niet een alledaagse taak. Om deze reden moest een hoog kwalitatief hijsmiddel ingezet worden. Er is bij dit project gebruik gemaakt van de CladBoy CB5, het pronkjuweel van VIAVAC. Deze vacu├╝mheffer heeft een dubbel vacu├╝mcircuit om de veiligheid te waarborgen. Indien ├ę├ęn circuit uitvalt, zal het andere circuit de last houden.

Het gebouw van Coop, ├ę├ęn van de grootste supermarktketens van het land, fungeert als distributiecentrum. Het dak dat gebouwd werd, is het dak van de bakkerij geworden. Het gebouw (en dus het dak) is enorm! Een gemiddelde kraan zou niet in staat zijn om het midden van het gebouw te bereiken.

Kwalitatief hijsapparatuur

Naast het hebben van kwalitatief hijsapparatuur, moesten de bouwvakkers en de helikopterpiloot goed met elkaar communiceren. De vliegtijd van was namelijk ongeveer 48 minuten. In deze tijd moesten de paneelpakketten het dak op gehesen worden en de dakpanelen vervolgens ook nog gemonteerd worden.

ÔÇťI canÔÇÖt remember ever being so fast at building a roof. We say thanks to the company who rented our CladBoy CB5 for this project and also Swiss Helicopter AG who provided the helicopter.ÔÇŁ

– Beatrice Burch, bestuurslid Nellos AG

Om het project helemaal af te ronden is gebruik gemaakt van de CladBoy compact 4Flex in combinatie met een mini crawler crane voor de montage van de wandpanelen.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB5 toegepast.

Snel en vellig stalen dakplaten vanaf de grond hijsen

Het toenemende gebruik van vacu├╝mheffers voor het monteren van stalen dakplaten, brengt ook nieuwe vragen met zich mee. Waar doorgaans de stalen dakplaten eerst als pakket op het dak worden gehesen en vanaf daar met de vacu├╝mheffer worden uitgelopen, zijn er ook situaties waar men vanaf de grond de dakplaten op het dak moet hijsen.

Meer over dit project

Dubbel vacu├╝msysteem

Om te voorkomen dat hiervoor een extra valbeveiliging nodig is, heeft VIAVAC deze montagemethode uitgebreid. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een dubbel vacu├╝msysteem. De extra valbeveiliging is hierbij dus niet nodig en dit bespaard een hoop tijd.

Schommelstuk en verstelbare zoeker

De dubbel uitgevoerde zuignappen zijn gemonteerd op een schommelstuk, zodat deze gelijktijdig aanzuigen. Voor net snel en juist plaatsen van de zuignappen, wordt gebruik gemaakt van een verstelbare zoeker. Dit systeem kan worden toegepast voor het monteren van stalen dakplaten tot een lengte van 24 meter.

Benieuwd naar het project? Bekijk dan hieronder de video.

Minder over dit project

De vacu├╝mheffer CladBoy CB5 in transportkar Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB5 toegepast.

  • CladBoy CB4 bij science park eindhoven voor steenwol panelen
  • CladBoy CB4 voor steenwol panelen bij science park eindhoven
  • Science park Eindhoven herbouw met steenwol panelen

Steenwol panelen voor de herbouw na brand op het Science Park Eindhoven

Een bedrijf dat bekend is van het ontwikkelen en produceren van elektronica, mechanica en software voor o.a. de medische- en autoindustrie had eind vorig jaar te maken met een grote brand. De oorzaak van de brand zal door de intensiteit van het vuur waarschijnlijk nooit meer achterhaald kunnen worden. Het bedrijf heeft niet alleen schade aan het pand, maar ook een leveringsachterstand opgelopen. De herbouw van het pand had daarom hoge prioriteit.

Meer over dit project

Nooit meer mag dit gebeuren. Dat was de gedachte. Om te voorkomen dat een brand nog een keer zo intens wordt ervaren is er gekozen voor brandvertragend panelen. Pro Cladding, de bouwpartner dat nieuwe gevelpanelen monteert, heeft voor de herbouw panelen gebruikt met een steenwol kern.
Steenwol heeft een brandvertragend effect. Veelvoudig worden dit type panelen geplaatst binnen distributiecentra en andere utiliteitsbouw. Vaak is daarom de gedachte; waarom niet altijd steenwol panelen gebruiken in plaats van de standaard PIR-isolatie panelen? Een nadeel van steenwol is dat het niet even isolerend werkt als PIR. Hierdoor moet een steenwol paneel dikker gemaakt worden om de isolatiewaarde te compenseren. Dit heeft een nadelig effect op het gewicht van het paneel, maar veroorzaakt geen problemen voor de CladBoy! Onze vacu├╝mheffer hijst dit extra gewicht met het grootste gemak!

Correct aanzuigen van steenwol panelen

Wanneer een paneel verkeerd aangezogen wordt kan een paneel beschadigd raken. Ook bij de dikke steenwol panelen. Dit werkt niet bevorderlijk voor het bouwproces. Om te voorkomen dat de panelen krom trokken, heeft Pro Cladding gebruikt gemaakt van de CladBoy in combinatie met een kantelbalk. De kantelbalk voorkomt dat lange panelen doorbuigen, zo kunnen steenwol panelen onbeschadigd verticaal gehesen worden. De CladBoy is het modulaire en veelzijdige vacu├╝m hijsgereedschap voor montage van zowel sandwich dak- als wandpanelen. Ook bij dit project heeft de CladBoy zijn waarde bewezen.

De herbouw van het gebouw op het Science Park in Eindhoven verloopt spoedig. Ondertussen is de oorspronkelijke vorm van het gebouw weer goed te herkennen.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB4 toegepast.

  • Falk panelen CB4 Bosch Beton
  • CB4 Falk platdaksysteem
  • Bosch Beton pand CB4

Montage platdaksysteem betonfabriek in Barneveld

Wie langs Barneveld over de A1 is gereden, heeft het enorme bouwwerk wellicht al gezien; de nieuwe betonfabriek van Bosch Beton. Voor het 34.000 m2 dakoppervlakte, is de modulaire en veelzijdige vacu├╝mheffer de CladBoy CB4 met telescopische traverse ingezet.

Meer over dit project

Daarnaast is er gebruik gemaakt van een kettingset in combinatie met tussenliggende zuignappen. Vaak ziet u de CladBoy met 4 zuignappen uitgerust, maar omdat het hier een lang paneel betreft, zijn in totaal 8 zuignappen gebruikt om het doorbuigen van panelen tegen te gaan. Voor het montageteam van Middendorp Montage BV is het werken met de VIAVAC vacu├╝mheffer een veilige en effici├źnte manier voor het monteren van de lange panelen gebleken.

Schoon en maatschappelijk verantwoord

Bosch Beton heeft niet alleen een schone, maar ook een maatschappelijk verantwoorde fabriek. Zij streven ernaar om met hun nieuwe fabriek de infrastructuur te ontlasten door ÔÇśs avonds en ÔÇÖs nachts te produceren. Het produceren van betonmateriaal (voornamelijk sleufsilo’s en keerwanden) gebeurt vanaf heden geautomatiseerd met opgevangen regenwater en opgespaarde zonne-energie.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB4 toegepast.