0348 - 449 660

Phone

Projecten glas

Zie hieronder een selectie van projecten met onze vacuümheffers.

 Bekijk meer projecten op onze Facebookpagina.

  • Inzet GBX2 door Rollecate voor glaselementen Van der Valk Zuidas
  • Inzet GBX2 door Rollecate voor glaselementen Van der Valk Zuidas
  • Inzet GBX2 door Rollecate voor glaselementen Van der Valk Zuidas
  • Van der Valk hotel Zuidas concept gerealiseerd met GBX

Van der Valk hotel Zuidas met glaselementen tot 1200 kg!

Van de Rollecate Groep ontvingen wij onlangs een uniek verzoek; of wij een hijsmethode konden ontwikkelen waarbij zware glaselementen tijdens het hijsen iets achterover hangen. Dit zou de montage bij een bijzonder nieuwbouw project aanzienlijk vergemakkelijken.

Meer over dit project

Glaselementen plaatsen in een hoek van 3 graden

Normaliter worden glaselementen verticaal of onder een kleine hoek, voorovergebogen geplaatst. Op verzoek van Rollecate Groep gingen onze engineers aan de slag om een maatwerk oplossing te ontwikkelen. Onze engineers hebben een hijsarm ontwikkeld voor de VIAVAC GBX die boven het glaselement uitsteekt en hebben het ophangpunt van deze hijsarm naar voren gebracht. Hiermee komt het glaselement 3 graden achterover te hangen.

Twee VIAVAC GBX glaszuigers

De Rollecate Groep is al in het bezit van een VIAVAC GBX glaszuiger. Om aan de benodigde hefcapaciteit te voldoen worden er bij dit project twee GBX glaszuigers ingezet. Het gewicht van één glaselement van 5 bij 4 meter kan namelijk oplopen tot 1200 kg! Niet alle glaselementen zijn identiek, maar voor de veelzijdige VIAVAC GBX is dit geen probleem. Door de verschillende configuratiemogelijkheden kan ieder glaspaneel eenvoudig en veilig vastgezogen worden.

Het Van der Valk hotel Zuidas te Amsterdam bestaat uit 14 bouwlagen en wordt voorzien van een café, restaurant, wellnesscentrum, ruime parkeerruimte en 238 hotelkamers. Per verdieping neemt de montage van de glaselementen 10 werkdagen in beslag. Het is daarom van groot belang dat er wordt gewerkt met veelzijdig vacuüm hijsgereedschap. Afgelopen juni is de ruwbouw voltooid en tot eind 2019 wordt er gewerkt aan de afbouw.

Benieuwd naar het project? Bekijk dan hieronder de video.

Maatwerk

Een hijsproject met maatwerk? Neem contact met ons op via het contactformulier. Onze engineers zijn bereid en bekwaam om voor ieder vraagstuk een oplossing te bieden.

Minder over dit project

Bij dit project is de VIAVAC GBX toegepast.

  • VIAVAC compact Curved in combinatie met autolaadkraan
  • VIAVAC compact Curved in Scheveningen

Gebogen glas monteren met de VIAVAC compact Curved

Aan de kust bij Scheveningen Bad staan er grote veranderingen voor de boeg, ook voor het Vitalizee pand. De VIAVAC compact Curved klaart bijna alle gebogen glas klussen. Wederom heeft onze glaszuiger zijn waarde bewezen.

Meer over dit project

De gemeente Den Haag investeert in de Scheveningse boulevard om het voor elk seizoen van het jaar aantrekkelijk te maken. Het oude Vitalizee pand in Scheveningen is daarom herbouwd met groot gebogen glaselementen.

Voor de herontwikkeling is gebruik gemaakt van de VIAVAC compact Curved, gehesen door een autolaadkraan. Het hijsen van onze glaszuiger was voor de autolaadkraan geen probleem. De VIAVAC compact Curved weegt zelf maar 80 kg. De gebogen glaselementen zijn ruim 2 bij 3 meter en hebben een gewicht boven de 250 kg. Dat is ruim 3 keer het gewicht van de VIAVAC compact Curved! Onze glaszuiger heeft met gemak en succes het gebogen glas snel en veilig geplaatst.

In het glasrijke gebouw worden in 2020 LegoLand en diverse horecagelegenheden gehuisvest. Tot die tijd bouwen de grote mensen waar straks de kinderen mogen bouwen.

Benieuwd naar een passende glaszuiger voor uw project? Neem dan contact met ons op zodat wij u een passend apparaat kunnen adviseren.

Minder over dit project

Bij dit project is de VIAVAC compact Curved toegepast.

Nieuwe oplossing voor monteren in beperkte ruimtes

VIAVAC komt met een oplossing voor het plaatsen van smalle horizontale glasruiten met de VIAVAC GBX. Door de ontwikkeling van een verlaagd ophangpunt kan de glaszuiger nu ook beter ingezet worden bij binnenbeglazing.

Meer over dit project

Regelmatig moeten ruiten aan de binnenzijde van het kozijn geplaatst worden. Bij een smalle sponning is er beperkt ruimte voor het doorsteken van het glas en de glaszuiger. Als oplossing hiervoor heeft VIAVAC een extra verlaagd ophangpunt ontworpen. Het extra verlaagde ophangpunt is met succes in gebruik bij onze klanten en is optioneel verkrijgbaar.

Heeft u ook speciale wensen m.b.t. de VIAVAC vacuüm hijsgereedschappen? Of heeft u hulp nodig bij een specifiek project? Onze engineers denken graag met u mee om tot de perfecte oplossing te komen. Wij horen het graag.

Minder over dit project

Bij dit project is de VIAVAC GBX toegepast.

Montage koud gebogen glas Van Gogh Museum

Op het museumplein in Amsterdam staat een bijzonder gebouw; het Van Gogh Museum. Hier werd een nieuwe entree gerealiseerd, waarbij glas koud werd gebogen en geplaatst met een speciaal hiervoor ontwikkelde VIAVAC vacuümheffer met dubbel vacuümcircuit en geïntegreerde buigfunctionaliteit.

Meer over dit project

Het glazen entreegebouw van het museum heeft een halfronde vorm. Voor dit project was er vraag naar een vacuümheffer welke in staat is om glas koud te buigen. Op basis van het bestaande CB5 model heeft VIAVAC een vacuümheffer met een extra glasbuigsysteem ontwikkeld. Met deze toepassing wordt het glas in het midden vastgezogen en – middels de elektrische aangedreven hefbomen met wieltjes aan de uiteinden van het apparaat – in een radius gebogen. Het gebogen element wordt vervolgens in de sponning vastgezet. Een kostenefficiënte oplossing in vergelijking met de gebruikelijke methode van fabrieksmatig warm gebogen glas.

Wilt u ook gebruik maken van deze oplossing om glas koud te buigen en monteren? Of heeft u een andere uitdaging? Wij horen het graag!

Minder over dit project

Bij dit project is de CladBoy CB5 toegepast.

Installatie van gebogen glas bij het Atrium Amsterdam

Momenteel wordt er in Amsterdam hard gewerkt aan de renovatie van het bekende Atrium kantoorgebouw. Naast de renovatie van het huidige pand wordt het kantoor uitgebreid met twee torens. Om de werkplekken af te wisselen met lichte, open ruimtes worden in de hoeken van de torens zeven wintertuinen gerealiseerd door firma Octatube uit Delft.

Meer over dit project

De hoeken van de wintertuinen bestaan uit grote, warm gebogen glazen elementen. Voor het installeren van dit glas huurde Octatube de VIAVAC compact Curved glaszuiger. Deze machine is speciaal ontworpen voor het plaatsen van gebogen glas en is instelbaar voor verschillende radii. Daarnaast kunnen de elementen met de VIAVAC compact Curved gemakkelijk gedraaid (360°) en gekanteld (90°) worden vanuit de transportpositie.

Voor het plaatsen van een aantal vlakke glasplaten maakt Octatube bij dit project ook gebruik van de VIAVAC GBX. Deze glaszuiger is geschikt voor het heffen van elementen tot 800 kg.

Beide glaszuigers beschikken over twee onafhankelijke vacuümcircuits waardoor het gebruik van veiligheidsbanden niet nodig is. Op deze manier kan men snel en gemakkelijk werken. Naast huur biedt VIAVAC het vacuüm hijsgereedschap ook te koop aan.

Minder over dit project

Bij dit project is de VIAVAC compact Curved toegepast.

Nieuwbouwproject Merletcollege voorzien van grote partij isolatieglas

In Cuijk wordt momenteel hard gewerkt aan de realisatie van een nieuwe vestiging van het Merletcollege. FB Gevelmontage voorziet het gehele pand van isolatieglas, waarbij zij gebruik maken van de VIAVAC GBX glaszuiger.

Meer over dit project

Het nieuwe schoolpand is ontworpen als een zogenaamd installatiearm gebouw. Slimme en duurzame oplossingen worden hierbij ingezet, met als gevolg; een snellere bouw en minder complex onderhoud. De VIAVAC GBX is hiervoor het ideale apparaat om glas te plaatsen. Dit apparaat pakt glasplaten snel en exact op en versnelt hiermee het montageproces.

Aan de voorzijde van het gebouw is een grote glaswand van 350 m² gerealiseerd, met uitzicht op de Maas. Deze wand bestaat uit isolatieglas in twee formaten: 2,4 bij 2,1 meter (300 kg) en 1,2 bij 3,4 meter (250 kg). “Dankzij de VIAVAC GBX kunnen we gemiddeld 55 glasplaten per dag zetten.”, aldus eigenaar Fred van Ingen. “De VIAVAC GBX is zeer gebruiksvriendelijk en veilig in zijn gebruik. Het aanzuigen en het plaatsen van het glas gaat gemakkelijk en snel, mede dankzij de radiografische afstandsbediening.

Het Merletcollege komt in de plaats van de huidige twee scholen en wordt naar verwachting dit najaar in gebruik genomen.

Minder over dit project

Bij dit project is de VIAVAC GBX toegepast.

Montage van gebogen glas bij Medisch Spectrum Twente

In het centrum van Enschede is lange tijd gewerkt aan de bouw van het moderne ziekenhuis Medisch Spectrum Twente. Bij dit bouwproject is ook een VIAVAC glaszuiger ingezet, namelijk de VIAVAC compact Curved. Met dit vacuüm hijsgereedschap is gebogen glas eenvoudig te monteren.

Meer over dit project

De voorzijde van dit moderne ziekenhuis is voorzien van een grote glaswand. Het bijzondere aan dit project is dat de glaselementen uit vloeiende curves met afgeronde hoeken bestaan. De VIAVAC compact Curved heeft met succes het gebogen glas snel en veilig geplaatst.

De VIAVAC compact Curved is voorzien van een speciaal zuignappenframe, waardoor deze instelbaar is voor verschillende radiussen. Glaselementen kunnen worden aangezogen met een minimum radius van 1.000 mm en een gewicht van maximaal 300 kg. Het glas kan zowel aan de bolle als aan de holle zijde worden opgepakt.

Naast koop bieden wij dit apparaat ook te huur aan.

Minder over dit project

Bij dit project is de VIAVAC compact Curved toegepast.

Glasmontage kantoorgebouw “The Edge”

Het  duurzame kantoorgebouw  aan de Amsterdamse Zuidas. Met meer dan 13.000 m² glas in de gevel is het gebouw een echte aandachtstrekker vanaf de A10. Voor de montage van de gevels zocht de firma Rollecate naar een multifunctioneel vacuüm hijsgereedschap om de glazen elementen van verschillende vormen en afmetingen hellend te monteren. Zoekend naar een oplossing koos zij voor de VIAVAC GBX.

Meer over dit project

Radiografische afstandsbediening
De radiografische afstandsbediening bespaarde veel tijd en de inzet van extra hoogwerkers. Na afloop van het project verklaarde Hoofduitvoerder Henk Hakman tevreden: “De VIAVAC GBX was de passende oplossing voor dit project en voldeed geheel aan onze verwachtingen.”

Minder over dit project

Bij dit project is de VIAVAC GBX2 toegepast.

 VIAVAC® is een geregistreerd handelsmerk

Op deze website maken wij gebruik van cookies om het gebruik van de website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Wanneer u akkoord gaat met onze cookies, klik dan op akkoord.

Lees hier onze privacyverklaring en cookiebeleid.