0348 - 449 660

Phone

Projecten Wand

Zie hieronder een selectie van projecten met onze vacuümheffers.

 Bekijk meer projecten op onze Facebookpagina.

Zes loodsen in aanbouw voor de Osprey Terminal in Amsterdam

M3 Ruimtebouwers BV is momenteel bezig met een groot project in Amsterdam. Zij zijn zes loodsen voor de Osprey Terminal aan het bekleden met dak- en wandpanelen. Naar verwachting zal dit project nog enkele maanden duren. Dankzij de CladBoy CB5 kunnen zij met één vacuümheffer zowel wand- als stalen dakpanelen plaatsen, dat is nog eens efficiënt werken.

Meer over dit project

De montageploeg gaf aan het prettig te vinden hoe eenvoudig de CladBoy te configureren is. Dit is niet per se iets nieuws; zij werken namelijk al 15 jaar met de VIAVAC vacuümheffers. De panelen werden op de grond aangezogen met de handbediening en na het monteren, ontkoppeld door middel van de radiografische afstandsbediening. Binnen enkele ogenblikken kon het eerste wandpaneel gemonteerd worden.

M3 Ruimtebouwers BV huurt de vacuümheffer voor de complete montageperiode. De montageploeg kiest ervoor om het gereedschap te huren, omdat zij zo geen rekening hoeven te houden met opslag, onderhoud en jaarlijkse veiligheidscontroles. Na oplevering worden de terminals gebruikt voor de opslag van cacaobonen. Binnenkort informeren wij u verder over dit project, want ook in de komende maanden wordt het vacuüm hijsgereedschap van VIAVAC voor dit project ingezet.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB5 toegepast.

Speciaal ontwikkelde zuignappen voor extra lange wandpanelen

18 meter lange wandpanelen hijsen en monteren; dat is geen alledaagse klus. Om de panelen verticaal te monteren, binnen de beperkt beschikbare ruimte, heeft KIM Nederland gebruik gemaakt van de compacte configuratie van de CladBoy CB5. Dit is een veelgebruikte configuratie voor wandpanelen. Door het gebrek aan ruimte werd het handmatig ontkoppelen van de vacuümheffer een lastige taak en daarom hebben wij een radiografische afstandsbediening meegeleverd.

Meer over dit project

KIM Nederland staat bekend om het bouwen van koel- en vrieshuizen. Deze keer werkten zij in opdracht van transportbedrijf Coenen Boxmeer in Haps en realiseerde een 35 meter hoog, volledig geautomatiseerd en gemechaniseerd distributiecentrum. Het nieuwe gebouw biedt 23.000 m² oppervlakte wat plaats heeft voor 27.000 pallets.

Voor dit project zijn zuignappen, speciaal ontwikkelt voor wandmontage, gebruikt die per stuk 250 kg kunnen hijsen. Met het dubbel vacuümcircuit waarmee de CladBoy CB5 is uitgerust, komt dit neer op een hijsvermogen van 500 kg. Het voordeel van een dubbel vacuümcircuit is dat sjorbanden niet nodig zijn. Het tweede circuit dient als valbeveiliging. Daarnaast versnelt het de montage, wat leidt tot besparing van personeelskosten.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB5 toegepast.

Eén vacuümheffer voor het plaatsen van wand- en dakpanelen

Een veel gebruikte configuratie die wij nog niet vaak gedeeld hebben. De afbeeldingen tonen de CladBoy CB5 – met een dubbel vacuümsysteem – die een 12 meter lang verticaal wandpaneel hijst. Deze CladBoy configuratie heeft M3 Ruimtebouwers voor hun project gebruikt.

Meer over dit project

Dubbel vacuümsysteem

De CladBoy CB5 heeft een dubbel vacuümsysteem, waardoor het gebruik van extra valbeveiliging niet verplicht is op de bouwplaats. Het niet hoeven gebruiken van de bandjes vergemakkelijkt en versnelt de montage. Bovenal zorgt het ervoor dat de mannen (en vrouwen) op de bouwplaats veilig kunnen hijsen en monteren.

Wand en dak

De CladBoy is door M3 Ruimtebouwers niet alleen ingezet voor het monteren van wandpanelen, maar ook voor het plaatsen van stalen dakplaten. Men heeft bewust gekozen voor een modulaire vacuümheffer, zodat het project met gebruik van één machine gerealiseerd kon worden.
Het utiliteitsgebouw staat langs het Noordzeekanaal in Amsterdam en wordt gebruikt als terminal. In de hal van 30.000 m2 wordt o.a. cacao opgeslagen. Daarnaast bevindt zich er ook nog een kantoorruimte.

Minder over dit project

De vacuumheffer CladBoy CB5 is geschikt voor wandpanelen Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB5 toegepast.

  • CladBoy CB4 bij science park eindhoven voor steenwol panelen
  • CladBoy CB4 voor steenwol panelen bij science park eindhoven
  • Science park Eindhoven herbouw met steenwol panelen

Steenwol panelen voor de herbouw na brand op het Science Park Eindhoven

Een bedrijf dat bekend is van het ontwikkelen en produceren van elektronica, mechanica en software voor o.a. de medische- en autoindustrie had eind vorig jaar te maken met een grote brand. De oorzaak van de brand zal door de intensiteit van het vuur waarschijnlijk nooit meer achterhaald kunnen worden. Het bedrijf heeft niet alleen schade aan het pand, maar ook een leveringsachterstand opgelopen. De herbouw van het pand had daarom hoge prioriteit.

Meer over dit project

Nooit meer mag dit gebeuren. Dat was de gedachte. Om te voorkomen dat een brand nog een keer zo intens wordt ervaren is er gekozen voor brandvertragend panelen. Pro Cladding, de bouwpartner dat nieuwe gevelpanelen monteert, heeft voor de herbouw panelen gebruikt met een steenwol kern.
Steenwol heeft een brandvertragend effect. Veelvoudig worden dit type panelen geplaatst binnen distributiecentra en andere utiliteitsbouw. Vaak is daarom de gedachte; waarom niet altijd steenwol panelen gebruiken in plaats van de standaard PIR-isolatie panelen? Een nadeel van steenwol is dat het niet even isolerend werkt als PIR. Hierdoor moet een steenwol paneel dikker gemaakt worden om de isolatiewaarde te compenseren. Dit heeft een nadelig effect op het gewicht van het paneel, maar veroorzaakt geen problemen voor de CladBoy! Onze vacuümheffer hijst dit extra gewicht met het grootste gemak!

Correct aanzuigen van steenwol panelen

Wanneer een paneel verkeerd aangezogen wordt kan een paneel beschadigd raken. Ook bij de dikke steenwol panelen. Dit werkt niet bevorderlijk voor het bouwproces. Om te voorkomen dat de panelen krom trokken, heeft Pro Cladding gebruikt gemaakt van de CladBoy in combinatie met een kantelbalk. De kantelbalk voorkomt dat lange panelen doorbuigen, zo kunnen steenwol panelen onbeschadigd verticaal gehesen worden. De CladBoy is het modulaire en veelzijdige vacuüm hijsgereedschap voor montage van zowel sandwich dak- als wandpanelen. Ook bij dit project heeft de CladBoy zijn waarde bewezen.

De herbouw van het gebouw op het Science Park in Eindhoven verloopt spoedig. Ondertussen is de oorspronkelijke vorm van het gebouw weer goed te herkennen.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB4 toegepast.

Inzet van VIAVAC vacuümheffers bij bouw datacentrum Facebook

Momenteel wordt in Odense, Denemarken gebouwd aan een nieuw datacentrum voor Facebook. Dit datacentrum wordt een van de meest geavanceerde en energiezuinige gebouwen in zijn soort. De firma TSV uit Nieuw-Buinen werkt hieraan mee, met behulp van de VIAVAC vacuümheffers.

Meer over dit project

Voor de dakconstructie van Facebook’s gigantische datacentrum wordt er door meerdere partijen gebruik gemaakt van diverse VIAVAC vacuümheffers. Speciaal voor dit project heeft de firma TSV twee nieuwe CladBoy CB4’s aangeschaft. Hiermee worden de stalen dakplaten op de constructie aangebracht.

Facebook koos onder meer voor Odense wegens het gunstige klimaat, waardoor bespaard kan worden op energieverslindende airconditioning. Met een oppervlak van 56.000 m2, is dit het derde datacentrum van Facebook buiten de VS. De servers in het datacenter zullen foto’s, video’s en andere informatie bewaren.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB4 toegepast.

  • VIAVAC Cladmaster plafondpaneel heftruck hoogwerker project
  • VIAVAC Cladmaster plafondpaneel heftruck hoogwerker project
  • VIAVAC Cladmaster plafondpaneel heftruck hoogwerker project

Nieuwe CladMaster plaatst sandwichpanelen onder tribune

De nieuwe CladMaster werd met succes ingezet bij werkzaamheden aan stadion de Geusselt in Maastricht. Kempen Cladding huurde deze vacuümheffer om sandwichpanelen met een steenwol isolatiekern tegen de onderkant van de tribune te monteren.

Meer over dit project

Het stadion van voetbalclub MVV Maastricht wordt uitgebreid met een sporthal. Ook een deel van de ruimte onder de tribune wordt voor deze nieuwbouw benut. Om deze ruimte te isoleren werden er ca. 300 isolatiepanelen van 200 kg per stuk onder een hoek van 36° en tot een hoogte van 14 meter tegen de onderkant van de tribune gemonteerd.

Voor deze klus is de CladMaster uitermate geschikt; geplaatst op een heftruck kunnen de panelen op een efficiënte en veilige wijze getransporteerd én gemonteerd worden.

Dankzij zes hydraulisch aangedreven bewegingen is het mogelijk om de panelen op de millimeter nauwkeurig te plaatsen. De bewegingen kunnen in twee snelheden proportioneel bediend worden met de radiografische afstandsbediening.

Dankzij de VIAVAC CladMaster kon deze klus ruim binnen de gestelde tijd en op een arbo-vriendelijke wijze geklaard worden.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladMaster toegepast.

Montage sandwich gevelpanelen stadion Kopenhagen

In 2016 werd in Kopenhagen hard gewerkt aan de bouw van Denemarkens grootste stadion, de Royal Arena. Een multifunctionele indoor stadion in stadsgebied Orestad South. Voor firma HS Hansen uit Denemarken heeft VIAVAC de CladBoy compact GB-750 geleverd voor het monteren van sandwich gevelpanelen.

Meer over dit project

Deze vacuümheffer is geschikt voor het plaatsen van panelen tot een gewicht van 750 kilo. Het apparaat is zeer compact, gemakkelijk te vervoeren en kan snel en eenvoudig worden ingezet voor verschillende montageklussen.

De arena voldoet aan de hoogste internationale standaards op het gebied van comfort, akoestiek en functionaliteit. Begin 2017 opende de Royal Arena haar deuren.  De capaciteit bedraagt 12.500 bezoekers voor sportevenementen tot 16.000 bezoekers voor concerten.

Minder over dit project

De vacuümheffer CladBoy compact GB-750 met enkel circuit Arrow

Bij dit project is de CladBoy compact GB-750 toegepast.

  • Veilig en hoog sandwichpaneel hijsen

Dak- en gevelbekleding van een groot koelhuis

Voor de montage van de sandwich dak- en gevelpanelen van het koelhuis zijn verschillende vacuümheffers van VIAVAC ingezet. Voor de dakbekleding is gebruik gemaakt van de CladBoy CB4 en voor de wandpanelen de CladBoy compact. De montage is uitgevoerd door KIM Nederland uit Apeldoorn.

Het koelhuis bestaat uit een 40 meter hoge staalconstructie voorzien van sandwichpanelen voor het dak. De gevel heeft een dikte van 20 centimeter en panelen tot een lengte van 19 meter.

Meer over dit project

Strenge veiligheidseisen op de bouwplaats
Voor dit project werden zeer strikte eisen gesteld qua veiligheid op de bouwplaats en aan de arbeidsomstandigheden van de werknemers. Onder meer door het gebruik van de vacuümheffers van VIAVAC was het mogelijk om op een veilige en efficiënte manier de zeer lange en zware sandwichpanelen te monteren.

Het koelhuis heeft meer dan 21.000 palletplaatsen en een volledig geautomatiseerd logistiek afhandelingssysteem bij een bedrijfstemperatuur van -17 graden.

Minder over dit project

Arrow

Bij dit project is de CladBoy CB4 toegepast.