0348 - 449 660

Phone

“De glaszuiger is onmisbaar bij onze plaatsingsteams. Het is het eerste dat ze ’s ochtends pakken en het laatste dat ze ’s avonds opbergen.”

– Stefaan Busquart, technisch commercieel verantwoordelijke

‘Wij maken het verschil met onze service’

Stefaan Busquart, technisch commercieel verantwoordelijke bij Soliver Waregem: “Wij zijn een onafhankelijke glasfabrikant en maken isolerende beglazing. Onze klanten zijn timmerlieden die werken met aluminium, staal, hout en pvc. Onze gemiddelde productiecapaciteit is 450 m2 isolatieglas per dag. Al verschilt dat van dag tot dag. Hele grote of kleine stukken zijn vaak arbeidsintensiever.

Wij zijn geen prijsbreker, maar proberen het verschil te maken met onze service. Als er bijvoorbeeld een ruit breekt, kunnen wij deze in één of twee dagen opnieuw maken. Ook hebben we een eigen plaatsingsdienst die onze klanten assisteert. Dat wordt heel goed onthaald. En we zijn erg flexibel. Als een order gewijzigd moet worden, kan dit nog tot de dag voor we gaan produceren.

‘De veiligheid is helemaal in orde’

Toen de zuiger die wij hadden kapotging, moesten we op zoek naar een nieuwe. Op de Polyclose Beurs in Gent kwamen we in aanraking met VIAVAC. We hebben toen een GBX2-800 uitgeprobeerd. Na deze proefperiode waren we zo overtuigd dat we hem gekocht hebben. Dat proces verliep heel vlot en soepel. De samenwerking met VIAVAC is over de gehele linie zeer goed.

Inmiddels heeft ons montageteam de GBX2 alweer anderhalf jaar tot grote tevredenheid in gebruik. Hij is niet te lomp of te zwaar, ligt goed in de hand en past in een bestelwagen. Bovendien gaat de accu de hele dag mee. Dat voorkomt tijdverlies, omdat je niet tussendoor hoeft bij te laden. Ook de veiligheid van de GBX2 is helemaal in orde. Het dubbelcircuit biedt bescherming bij een storing en de tweehandenbeveiliging zorgt ervoor dat hij niet door een druk op de verkeerde knop loskomt. Onze mensen zijn ook erg blij met de afstandsbediening. Vaak wordt de ruit vanaf de buitenkant van een gebouw geplaatst en staan onze mensen binnen. Dan is het handig dat ze de zuiger op afstand kunnen losmaken.

‘Een trouwe werkpartner’

De GBX2 biedt helemaal wat van hem verwacht wordt. Dat is prettig bij moeilijke plaatsingen. Natuurlijk zijn in de eerste plaats het montageteam en de kraanmachinist verantwoordelijk voor het slagen van een project, maar het is belangrijk dat we ons in ieder geval geen zorgen over de zuiger hoeven te maken. Het is in dat opzicht een trouwe werkpartner.