0348 - 449 660

Phone

“Ik was op zoek naar een zuiger die alles kan. Die was er niet. Maar ik heb er wel één gevonden die bijna alles kan: de VIAVAC GBL2”

– Gert Vermeer, eigenaar De Montage Centrale

‘Flexibiliteit is de kracht van ons bedrijf‘

Gert Vermeer, eigenaar van De Montage Centrale: “Wij monteren bijna alles op het gebied van glas, gevels, kozijnen en platdaken. Het gaat letterlijk van een enkel wc-raampje tot vliesgevels van enkele duizenden vierkante meters. De kracht van ons bedrijf ligt in onze flexibiliteit. We hebben een eigen kraan en een eigen glaszuiger. Dat maakt ons mobiel en op vele vlakken inzetbaar. En als er meer mensen nodig zijn huur ik die in. Zo heb je altijd de juiste mensen op de juiste klus. De één is namelijk goed in renovatie, de ander in nieuwbouw. Op deze manier kunnen we bijna iedere montage van a tot z in eigen beheer uitvoeren.

‘De dikte van het verlengstuk gaf de doorslag’

Ik werk al 25 jaar met glaszuigers en heb de meeste modellen wel in mijn handen gehad. Sommigen zijn echt loeizwaar en erg onpraktisch door de slangen die erbij zitten. Dat is bij de VIAVAC GBL2 van VIAVAC wel anders. Hij is compact en makkelijk op te bergen. Alles past netjes op één karretje. Maar wat de doorslag gaf om voor VIAVAC te kiezen, was het verlengstuk van de machine. Die is gemaakt van een dikke 40/40 koker. Omdat ik van origine staalbouwer ben, gaf mij dat meteen vertrouwen in het apparaat.

Natuurlijk blijft er altijd iets te wensen over. Zo zou ik graag zien dat het korte hijsoog verstelbaar is, net als het lange oog. Dan zou je ook met de korte de ruit kunnen draaien.
Ook heb ik zelf een aanpassing gedaan. Door de boutjes van de verlengarmen eruit te halen, kan ik de GBL nog compacter maken en toch grote gewichten hijsen.

‘Uitermate vriendelijk en behulpzaam.’

Ik heb goede contacten en ervaringen met VIAVAC. Als er een probleem is, wordt er snel geschakeld. Zo heb ik een keer meegemaakt dat een zuiger het niet meer deed. Nog voor de zon onderging, stond er al een koerier van VIAVAC met een nieuwe zuiger en werd de oude meegenomen. Ik kon de volgende dag dus gewoon weer verder. Voor mij is het belangrijk dat er zo’n organisatie achter mij staat. Ik heb maar één zuiger en moet erop kunnen vertrouwen dat het snel opgelost wordt.”