0348 - 449 660

Phone

Sandwichpanelen plaatsen is door de jaren heen veranderd

Sandwichpanelen kunnen er imponerend uitzien door hun formaat. Door bouwkundige en milieutechnische veranderingen zijn panelen van boven de 20 meter steeds meer regel dan uitzondering

Sandwichpanelen plaatsen is door de jaren heen veranderd; de panelen worden niet alleen langer, maar ook dikker. Vanzelf sprekend heeft dit invloed op het gewicht. Voor de montage vereist dit een Arbo-technisch verantwoorde aanpak

Sandwichpanelen plaatsen kan een intensieve hijsklus zijn. Althans, wanneer er verkeerde hijsmethode worden toegepast. Bovendien veroorzaken deze methodes onveilige situaties en veroorzaken deze schade aan het sandwichpaneel. Onnodig wat ons betreft! Wij beschouwen vacuüm hijsgereedschap als dé oplossing voor het plaatsen van sandwichpanelen. Ons vacuüm gereedschap werkt in combinatie met een kraan, is veilig, versnelt het bouwproces en maakt sandwichpanelen plaatsen makkelijk.

Sandwichpanelen plaatsen met klemmen

Een verouderde aanpak om sandwichpanelen te plaatsen is bijvoorbeeld het gebruik van klemmen. Met deze methode wordt een paneel vastgeklemd met een stalenklem constructie. Het gevaar bij deze methode is dat het paneel niet goed vastklemt of juist te strak zit waardoor er schade aan het paneel ontstaat. Ook het vast en losdraaien van deze klemmen is een intensieve klus die veel tijd kost.

Sandwichpanelen plaatsen met de hand

De laatste ontwikkelingen op de panelen markt maakt het onmogelijk deze met de hand te plaatsen. . In de bouw geldt als regel dat goederen zwaarder dan 50 kg niet handmatig verplaatst mogen worden. Ook niet met meerdere werknemers (bron: Arboportaal).

Hoe plaatst u veilig en snel sandwichpanelen?

Met een VIAVAC vacuümheffer plaatst u gemakkelijk sandwichpanelen. Dit doet u niet alleen gemakkelijk, maar ook nog eens veilig en zonder fysieke belasting van de medewerkers. Het veilig plaatsen van sandwichpanelen begint met een goede voorbereiding. Dat geldt voor elke branche en elke handeling, maar ook voor werken met vacuüm hijsgereedschap. Hieronder volgen 3 redenen om vacuüm hijsgereedschappen in te zetten.

Werkomstandigheden verbeteren met vacuüm hijsgereedschap

 .

1. Vacuüm hijsgereedschappen verbeteren de werkomstandigheden

Veilig werken en het voorkomen van fysieke belasting blijven onverminderd belangrijk. We zien dat instanties als Inspectie SZW hier steeds intensiever op handhaven. Om ervoor te zorgen dat werknemers langer, veiliger en gezonder kunnen blijven werken, is het gebruik van het juiste hijsgereedschap van groot belang.

 

euro's besparen met vacuüm hijsgereedschappen

 

2. Besparen van kosten

Door gebruik te maken van vacuüm hijsgereedschappen wordt de montage versnelt. Tevens hoeft voor de montage minder personeel ingezet te worden. Zo resulteert het gebruik van een vacuüm hijsgereedschap in een kostenbesparing.

 

Beschadiging vrij hijsen met vacuüm hijsgereedschap

 .

3. Voorkomen van beschadiging

Gebruik van het juiste vacuüm hijsgereedschap voorkomt beschadigingen aan sandwichpanelen. Wanneer de zuignappen van vacuüm hijsgereedschappen aanzuigen op panelen, blijft het oppervlakte ongedeerd. Dit in tegenstelling tot het gebruik van klemmen of hijsbanden die vaak beschadigingen geven.

Een ruime machine voorraad stelt ons in staat snel te leveren. Ook het transport naar de bouwplaats regelen wij graag voor u. Onze producten worden geleverd met een uitgebreide handleiding voor gebruik en onderhoud. Desgewenst kunnen wij u en uw medewerkers tijdens een “toolbox meeting” persoonlijk over het gebruik instrueren. Heeft u een vraag over koop, verhuur of bent u geïnteresseerd in een toolbox meeting? Neem dan contact met ons op.

Sandwichpanelen plaatsen met:

 

De vacuümheffer CladBoy compact GB-500 met enkel circuit De CladBoy compact is het handzame vacuüm hijsgereedschap voor het plaatsen van sandwich wandpanelen. CladBoy compact, de handige medewerker van uw montageteam!

Ga naar product

 

De CladBoy compact 4Flext voor sandwichpanelen monteren. Zowel dak- als wandpanelen plaatsen is mogelijk. De CladBoy compact 4Flex is geschikt voor het monteren van sandwich dakpanelen tot een lengte van 8 meter en voor geprofileerde horizontale en verticale wandpanelen met een maximale lengte van 10 meter.

Ga naar product

 

De CladBoy is het modulaire en veelzijdige vacuüm hijsgereedschap. Maakt sandwichpanelen plaatsenmakkelijk. De CladBoy is het modulaire en veelzijdige vacuüm hijsgereedschap voor het plaatsen van zowel sandwich dak- als wandpanelen. De oplaadbare accu zorgt ervoor dat u een hele dag kunt werken.

Ga naar product

 

De VIAVAC vacuümheffer RotaBoy voor het keren van lange en zware dakpanalen De RotaBoy is de krachtpatser die u het zware werk uit handen neemt door dakpanelen te draaien, hijsen en plaatsen! De RotaBoy maakt het mogelijk om sandwich dakpanelen op te pakken en met een druk op de knop moeiteloos 180° te draaien.

Ga naar product

 

Contact

    Onze nieuwsbrief wordt 4 keer per jaar verzonden. Deze bevat het laatste nieuws en ontwikkelingen over onze producten.    Wij respecteren uw privacy. Lees in onze  privacyverklaring hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan.


    * verplichte velden