0348 - 449 660

Phone

Voorkomen van (te) zwaar tillen blijft onverminderd belangrijk

Veilig werken en het voorkomen van fysieke belasting blijven onverminderd belangrijke onderwerpen in de bouw. Door de toenemende bouwkundige- en milieutechnische eisen, worden de toegepaste materialen voor gebouwen steeds langer, dikker en hierdoor vaak ook zwaarder. We zien dat instanties als Inspectie SZW hier steeds intensiever gaat handhaven.
Om ervoor te zorgen dat werknemers langer, veilig en gezond kunnen blijven werken, is het gebruik van de juiste hulpmiddelen van groot belang. De verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd maakt dit onderwerp voor veel bedrijven een extra punt van aandacht.
Voor de montage van sandwichpanelen en stalen dakplaten biedt VIAVAC als oplossing diverse typen vacuümheffers om zware en intensieve hijs- en tilwerkzaamheden te vereenvoudigen.

Wij bieden een breed assortiment vacuümheffers voor het monteren van sandwich dak- en wandpanelen. Lengte en gewicht van de sandwichpanelen hebben hiermee geen invloed meer op de fysieke inspanning van de werknemers. Hierdoor kunnen zij op verantwoorde wijze hun werkzaamheden verrichten.

Met onze apparaten kunnen panelen tot een lengte van 24 meter gemonteerd worden. Ook stalen dakplaten kunnen met onze apparaten eenvoudig worden gelegd. Een bijkomend voordeel van een vacuümhijsapparaat is dat het paneel niet beschadigd raakt. Doordat we alle hijsgereedschappen in eigen huis ontwikkelen, kunnen we snel inspelen op ontwikkelingen en vraagstukken vanuit de markt.

Koop of huur?
Naast koop bieden wij de mogelijkheid om de vacuümheffers te huren. Voor éénmalige projecten of bijzondere omstandigheden kan huren een goed alternatief zijn voor koop. Wij beschikken over een ruime huurvloot waardoor vrijwel altijd het door u gewenste apparaat beschikbaar is. Indien gewenst kan het transport naar de bouwplaats door ons worden georganiseerd.